Leven met Meraki: Meer dan Mindfulness

In onze moderne samenleving, waar stress en haast vaak de boventoon voeren, zijn concepten zoals mindfulness en meraki steeds populairder geworden. Beide bieden een tegenwicht tegen de drukte van het dagelijks leven, maar ze doen dit op heel verschillende manieren. Terwijl mindfulness zich richt op bewustzijn en aanwezig zijn in het moment, gaat meraki een stap verder. Leven met meraki betekent leven met hart en ziel, waarbij je niet alleen bewust bent van het moment, maar ook je passie, creativiteit en liefde in alles wat je doet legt.

Leven met Meraki: Meer dan Mindfulness

Wat is Mindfulness?

Mindfulness draait om het bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel. Het is een techniek die je helpt om je gedachten en emoties te observeren zonder erin meegezogen te worden. Door mindfulness te beoefenen, leer je om met meer rust en helderheid door het leven te gaan. Het is een waardevolle praktijk die helpt om stress te verminderen, focus te verbeteren en meer balans te vinden in het dagelijks leven.

Wat is Meraki?

Meraki is een Grieks concept dat dieper gaat dan alleen aanwezig zijn. Het betekent letterlijk “de essentie van onszelf” en nodigt uit om alles wat je doet met passie, creativiteit en liefde te doen. Of het nu gaat om koken, werken, of zelfs eenvoudige dagelijkse taken, met meraki benader je alles vanuit je hart. Het gaat om het toevoegen van je eigen unieke touch en het creëren van iets dat niet alleen betekenisvol is voor jezelf, maar ook voor anderen.

Hoe verschilt Meraki van Mindfulness?

Het grootste verschil tussen meraki en mindfulness is de betrokkenheid van je hele wezen. Waar mindfulness zich richt op het bewustzijn en het accepteren van het huidige moment, vraagt meraki om actieve deelname met hart en ziel. Het is niet alleen observeren en aanwezig zijn, maar ook creëren en handelen met een diepe toewijding.

  • Mindfulness helpt je om stil te staan en te waarderen wat er is.
  • Meraki gaat een stap verder door je aan te moedigen om dat moment te verrijken met je eigen passie en creativiteit.

Denk aan het verschil tussen simpelweg genieten van een kop koffie (mindfulness) en diezelfde koffie met zorg en liefde zetten, misschien zelfs met een persoonlijke twist zoals het toevoegen van je favoriete kruiden (meraki). Het eerste is het ervaren van het moment; het tweede is het actief vormgeven van dat moment.

Mindfulness leert je om in het moment te zijn, meraki leert je om dat moment te vullen met de essentie van wie je bent.

De kracht van Meraki

Leven met meraki betekent dat je de alledaagse momenten van je leven niet alleen waardeert, maar ook transformeert door er je eigen ziel in te leggen. Dit maakt niet alleen je dagelijkse routine betekenisvoller, maar het geeft je ook de kracht om negatieve gedachten om te buigen en je veerkracht te vergroten. Door met meraki te werken en te leven, creëer je iets dat uniek en waardevol is, zowel voor jezelf als voor de wereld om je heen.

Waarom kiezen voor Meraki?

Kiezen voor meraki betekent kiezen voor een leven waarin je hart centraal staat. Het is een manier van leven die je helpt om niet alleen je eigen geluk te vinden, maar ook een positieve impact te hebben op de mensen om je heen. Waar mindfulness je helpt om in harmonie te leven met jezelf, helpt meraki je om die harmonie om te zetten in actie, creatie en inspiratie.

Meraki in de praktijk

Begin klein. Voeg een vleugje meraki toe aan je dagelijkse taken. Maak van routine een ritueel, laat je creativiteit de vrije loop, en volg je passie in alles wat je doet. Door met meraki te leven, creëer je een leven vol betekenis, vreugde en liefde. Het vraagt geen grote veranderingen, maar kleine bewuste keuzes die het verschil maken.

Ben je vastgelopen in het leven en verlang je naar meer vreugde? Meraki Coaching helpt je graag! Samen met coach Wendelien ontdek je je innerlijke kracht en geef je je leven opnieuw vorm.

MERAKI COACHING: HERVIND JE INNERLIJKE KRACHT EN LEVENSLUST
Vind je unieke weg in werken, leven en liefhebben met meraki.

De wereld heeft ons HART nodig!