Beter slapen met Feng Shui, 5 tips

Welterusten en slaap lekker. Dat gun je iedereen, maar lukt dit ook bij jou? Of ben je 1 op de 3 mensen die ligt te woelen ’s nachts? Niet kan inslapen of te vroeg wakker is? Dan zijn deze 5 Feng Shui tips om beter te slapen iets voor jou!

Beter slapen met Feng Shui, 5 tips

Waar lig jij wakker van?

De nacht is bedoeld om indrukken van de dag te verwerken, zodat je ‘s ochtends fris en vol energie aan een nieuwe dag kunt beginnen. In een wereld vol prikkels, zorgen en digitale informatie wordt het steeds lastiger om echt goed te slapen en tot rust te komen. Dus, waar lig jij wakker van?

🛏️ Creëer een Rustige Ruimte
Velen van ons hebben van hun slaapkamer een druk activiteitencentrum gemaakt: tv’s, laptops, fitnessapparaten… Maar jouw slaapkamer is bedoeld voor rust en herstel. Al die afleidingen verstoren juist de vredige sfeer die je nodig hebt om goed te slapen.

❤️ Slaap en Liefde
Je slaapkamer heeft twee functies: slapen en liefhebben. Al het andere draagt niet bij aan je nachtrust. Kijk eens om je heen in je slaapkamer. Zie je een kalmerende, uitnodigende ruimte? En hoor je absolute stilte?

🚪 Een Veilig Gevoel
Kijk je vanuit je bed naar de deur? Dit geeft een gevoel van veiligheid. In slaap vallen en ontwaken met zicht op de deur is geruststellend. En zorg ervoor dat je kamer goed donker is wanneer de gordijnen dicht zijn. Te veel licht verstoort je slaap.

🌃 Rustgevende Afbeeldingen
Welke beelden hangen er in jouw slaapkamer? Een drukke stad als New York achter je bed kan onrustig zijn. Kies liever voor rustige kleuren en afbeeldingen die kalmte uitstralen.

🪞 Spiegels en Zelfbeeld
Een spiegel in de slaapkamer kan zorgen voor een verdubbeling van onrust. Kritisch naar jezelf kijken in de spiegel is niet bevorderlijk voor je rust. Bewaar de spiegel in de kledingkast, zodat je deze na gebruik kunt opbergen.

Sta eens stil bij waar jij wakker van ligt en creëer van je slaapkamer een oase van rust. Een plek waar je ‘s ochtends volledig uitgerust de nieuwe dag tegemoet kunt gaan. Hoe ziet jouw slaapkamer eruit en slaap jij lekker?

Wil je meer tips ontvangen over het optimaliseren van jouw leefomgeving?

Dan is onze eLearning Feng Shui voor meer balans en harmonie in je huis iets voor jou!

Vind je unieke weg in werken, leven en liefhebben vanuit verbinding.

De wereld heeft ons HART nodig!