Christine

Vanuit puurheid mensen (aan)raken is mijn passie. Dat ik een stukje mee mag lopen en iets kan betekenen op het pad van een ander, vind ik geweldig!

Christine

HOLISTISCH LICHAAMSWERKER | LEVENSKUNSTENAAR | PUURHEID | SCHOONHEID | GENIETEN

PROFIEL

Ik ben er van overtuigd dat, wanneer meer mensen vanuit hun hart en diepe, natuurlijke weten zouden leven, hun leven ook écht LEVEN zou worden. De flow volgend die bij hun unieke zielskwaliteiten hoort, innerlijke rust, bevlogen, helder en vervuld zíjn.

Daar is moed en doorzetting voor nodig; de verhalen die het LEVEN boycotten herkennen én in de ogen kijken. Weten en ook voelen dat ‘de angst voor…’, die daar altijd onder ligt, niet gegrond is, maar slechts het beschermende stemmetje van een oude herinnering. Voorbij die stem gaan (durven) voelen. Dit vertalen naar vreugdevol, helder en krachtig dagelijks leven.

Een proces dat nooit stopt, maar steeds een laagje dieper gaat. Vanuit mijn proces en LEVENservaringen kan ik -afgestemd in het moment- luisteren, reflecteren, zijn, ondersteunen, aanraken en/of aanmoedigen.  

“Ik zie het als een voorrecht om de puurheid van passie, respect en transparantie te leven en door te geven in het aanraken van mensen die er voor kiezen ook te springen.”

WERKWIJZE EN ACHTERGROND

Door de jaren heen ben ik in opleidingen/cursussen geïnitieerd in verschillende vormen van massage, lichaamswerk, energetisch werk en cranio-sacraal werk. Mijn sessies zijn daardoor het beste te beschrijven als een ‘mix Christine’, afgestemd op de cliënt en het moment.

Ik reflecteer vanuit mijn diepste pure zijn wat ik zie, hoor, voel, opmerk, en nodig jou uit daarin te gaan kijken wat je er mee kan. Dit kan, ondanks jouw commitment en voornemen om voor mijn feedback open te staan, confronterend en intens zijn om te ontvangen. Daar blijf ik zonder oordeel en als een anker bij aanwezig.

Door mijn werk in de zorg voor mensen met zeer ernstig verstandelijke en lichamelijke beperkingen of met (zeer) moeilijk verstaanbaar gedrag heb ik ervaren dat zij volledig kunnen ontspannen van aanraking, een lichaamsmassage of snoezelbad/-douche. Omdat dit qua tijd niet altijd mogelijk is voor de verzorgers, bied ik deze op locatie aan. Ik heb hierin geleerd creatief te zijn, een massage op een badbrancard of snoezelwaterbed is mij niet vreemd.

Het gaat hierbij verder dan ontspannen. Het gaat om écht gezien en gehoord worden, voor sommigen letterlijk na lange tijd of voor het eerst hun lichaam ervaren of er van genieten, samen te zijn in stilte.

Ook bejaarde mensen, al dan niet met dementie, kunnen genieten van samen zijn middels lichaamscontact. Dat kan ook vanuit bed of rolstoel. Ik heb gemerkt dat de oudere generatie niet altijd gewend is aan aanraking en al helemaal niet aan zichzelf verwennen. Daar iets in kunnen betekenen, maakt dat mijn hart gaat zingen.

Vind je unieke weg in werken, leven en liefhebben vanuit verbinding.

De wereld heeft ons HART nodig!