Zet jij je voordeur weleens lekker open?

Herken je dat, zodra het lente wordt, je de behoefte krijgt om de boel eens lekker door te laten waaien in huis? Ramen en deuren gaan weer open, je wil alle ballast van je af schudden en het stof wegpoetsen in alle hoeken en gaten. De muffe winterlucht eruit en een fris lente briesje er weer in. Het donker achter ons te laten en het dag- en zonlicht naar binnen laten schijnen. Wist je dat je voordeur hiervoor heel erg belangrijk is?

Zet jij je voordeur weleens lekker open?

Mijn huis, jouw huis

Toen mijn kinderen nog kleiner waren, hadden we de tuinpoort en de achterdeur vaak open staan vanaf het voorjaar. De buurtkinderen konden zo van tuin naar tuin om overal te gaan spelen. Mijn huis, jouw huis, was het motto in die tijd. Iedereen was welkom en het was een zoete inval, ook van de ouders. Het ‘camping seizoen’ was, zogezegd, weer begonnen. Via de voordeur gingen we bijna niet.

De energie van de voordeur

Mijn kinderen zijn nu ouder, hebben zelf sleutels bij zich en de tuinpoort- en deur staan niet meer permanent open. Het gaat nu anders in de lente en de zomer.

Herken je dat, zodra het lente wordt, je de behoefte krijgt om de boel eens lekker door te laten waaien in huis? Ramen en deuren gaan weer open, je wil alle ballast van je af schudden en het stof wegpoetsen in alle hoeken en gaten. De muffe winterlucht eruit en een fris lente briesje er weer in. Het donker achter ons te laten en het dag- en zonlicht naar binnen laten schijnen.

Wist je dat je voordeur hiervoor heel erg belangrijk is? Begin eens met de voordeur open te zetten en laat de wind via deze deur naar binnen komen.

Waarom eigenlijk de voordeur en niet de achterdeur, vraag je je misschien af? Via de voordeur komt de levensenergie je huis binnen stromen, en dus niet via de achterdeur. Kom je dus altijd via de achterdeur binnen, dan komt de verse levensenergie niet met je mee, het gaat er daar juist uit. Vandaar dat het zo belangrijk is om de voordeur te gebruiken. Sterker nog, zet hem bewust regelmatig even open of laat de deur even extra openstaan bij binnenkomst. Stroomt meteen weer energie je huis in. Belangrijk, want deze verse chi kun je zo goed gebruiken na de winterperiode.

Wil je meer tips ontvangen over het optimaliseren van jouw leefomgeving?

Dan is onze eLearning Feng Shui voor meer balans en harmonie in je huis iets voor jou!

Regie op je leven

De voordeur is eveneens belangrijk omdat daarachter jouw thuis is; de binnenwereld waar jij over gaat. Je huis is het enige stukje op de aarde wat echt van jou is en waar jij bepaalt en kan zijn wie je wilt zijn.In de buitenwereld ben je afhankelijk van anderen, ga je mee in de flow, wordt er wat van je verwacht en overkomt het je allemaal meer. Maar binnenshuis niet, daar is jouw domein.

Kom je altijd via de achterdeur je huis binnen dan mis je twee dingen. De levensenergie stroomt niet binnen, je leeft meer tegen de stroom in dan met de stroom mee en je kunt geen regie voeren over wie je binnen laat.

Een achterdeur die je als toegangsdeur gebruikt voor je huis staat namelijk meestal open, beschikt niet over een bel en daardoor bepalen anderen wanneer ze bij je binnenstappen. De voordeur is van jou, daar ga jij over. Wie laat je binnen in jouw wereld? En wie laat je ‘buiten staan’ ? Op deze wijze voer je, naast regie op de energie in huis, ook meer regie op je leven. Herken je dit?

Liefs van Debby

Vind je unieke weg in werken, leven en liefhebben vanuit verbinding.

De wereld heeft ons HART nodig!